Laddbox för elbil

Vi erbjuder hjälp från start till mål. Så ta den hållbara vägen till framtiden med den främsta teknologin och en erfaren leverantör!

Fronius Wattpilot kan styras via Solar Wattpilot appen som samtidigt ger en överblick över laddningen. Den intelligenta plug and play-lösningen har två olika laddningslägen, ECO och Next trip. Wattpilot är dessutom Solcellsoptimerad, innebärande att bilen kan laddas extra kostnadseffektivt och hållbart med överskott av solenergi i amperesteg.

Vill du ha ett prisförslag?

Vad är laddbox för elbil?

En laddbox fungerar som en laddstation hemma för dig med elbil. Det är en enhet som laddar elbilen och rekommenderas starkt att införskaffa. Detta är framför allt på grund av säkerheten som medföljer en laddbox istället för att ladda direkt genom vägguttag.

För att ladda en elbil krävs det betydligt mer ström än vad ett vanligt vägguttag kan erbjuda. Att ladda en elbil direkt från ett vägguttag kan överbelasta uttaget och leda till brand.Genom att använda en laddbox istället för att ladda genom vägguttag minskar du riskerna eftersom dessa enheter är utformade för att hantera laddningen effektivare och säkrare.

Detta är eftersom laddboxar är utrustade med jordfelsbrytare och andra skyddsanordningar som kan upptäcka och snabbt reagera på eventuella felströmmar eller kortslutningar. Laddboxar är också bättre när det gäller laddningshastighet. En laddbox kan vara ansluten till ett högre effektuttag än ett vanligt vägguttag, vilket gör att du kan ladda din elbil snabbare. Dessutom kan vissa laddboxar vara utrustade med smarta funktioner som tillåter fjärrövervakning och schemaläggning av laddningen, vilket ger dig mer kontroll och flexibilitet över laddningsprocessen.

Vilken laddbox ska du välja?

Det finns många olika laddboxar att välja på i dagens marknad. Priserna kan variera kraftigt och det är flera faktorer som påverkar prisskillnaderna exempelvis olika funktioner, utseendet och märket. Vissa laddboxar kan leverera en högre effekt än andra, vilket möjliggör snabbare laddning av elbilen. Dessa högeffektsladdare tenderar att vara dyrare än modeller med lägre effektkapacitet.

Ytterligare funktioner kan också påverka priset på en laddbox. Vissa modeller erbjuder smarta anslutningsalternativ som de laddboxar vi erbjuder, vilket innebär att du kan övervaka via en app. Detta kan vara praktiskt för att schemalägga laddningstider eller övervaka energiförbrukningen. Laddboxar med inbyggda säkerhetsfunktioner kan också vara dyrare men ger ökad säkerhet.

Solceller Syd är förespråkare för att använda solenergi för att producera el även till elbilar. Om du vill använda solenergi till att driva dina fordon så erbjuder våra laddboxar denna möjlighet att kunna omvandla solenergi till elektricitet, det vill säga förnybar energi. Detta innebär att du kan minska på kostnader och samtidigt vara med i den gröna energiomställningen.

Vi gör det lätt att välja en hållbar väg

Smart laddning
Olika funktionaliteter i laddboxen används vid smart laddning för att optimera laddprocessen, speciellt när flera laddboxar ska samverka. Med smart laddning fås det mesta ut av laddboxarna avseende strömkapacitet, då den skapar och distribuerar tillgänglig kraft på ett effektivt och flexibelt sätt. Var som helst, när som helst.

Lastbalansering
Lastbalansering säkerställer att varje bil kan laddas optimalt inom gränsen för vad laddboxarna klarar.

En bil laddas med hjälp av en elbox
elbilsladdning ikon

En elektrisk och mer hållbar framtid.

Vi erbjuder marknadens ledande märken på laddboxar som alla kan ladda på tre faser som även är lastbalanserade.

ekonomiskt med laddbox för elbilar ikon

Ekonomiskt

Intresserad av att bli din egen elproducent?

Vi erbjuder kundanpassade offerter på solceller och laddstationer.

spara på miljön med elbil och elbilsladdning ikon

Spara på miljön

Vi är specialister med snart 10 års erfarenhet på solcellsanläggningar och vi arbetar enbart med solenergi. Vi är ett familjeföretag och erbjuder solcellslösningar och ladd stationer på för privatpersoner, företag, kommuner och föreningar.